НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ–СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ У ЧАСТ СВЕТОГ ПРОКОПИЈА ОД 15. ДО 21. ЈУЛА 2019. ГОДИНЕ
12. јула 2019.
Прокупље спремно за славу!
12. јула 2019.
Прикажи све

Житељи Улице Косанчић Ивана у анкети: Свака част локалној самоуправи на добро обављеном послу!

Пре неколико дана, асфалтирана је Улица Косанчић Ивана, у дужини од 150 и ширини шест метара. Средства за ове радове, у износу од скоро три милиона, издвојена су из градског буџета.

Да би се асфалтирала ова градска Улица, било је неопходно подигнути коцку, заменити водоводну инсталацију, урадити нови горњи строј и извршити нивелисање шахти.

Улица је сада добила скроз другачији изглед и, што је најбитније, безбедност возача и пешака подигнута је на много већи ниво.

 

Председник Савета Месне заједнице „Никодије Стојановић Татко“, Братислав Николић се, у име житеља Улице Косанчић Ивана, захвалио локалној самоуправи на добро обављеном послу.

-Становници, не само ове, него и других суседних улица, добро знају у каквом стању се она налазила пре асфалтирања. Велике проблеме су имали возачи и пешаци, посебно у време падавина и у зимском периоду. Сада је слика сасвим другачија, изјавио је  Николић.

Вукадин Момчиловић истиче да овуда пролази више од 60 година.

-Некада сам пролазио кроз блато, а након тога била је коцка. Нисам веровао да ће и овде бити асфалт. Добро је да сам и то доживео. Драго ми је, првенствено због младих, што се сада овде много лакше и безбедније пролази, изјавио је Момчиловић.

Дејан Момчиловић наглашава да је сада много боље и да не може да се упореди са ранијим периодом.

-Коцка није била сигурна ни за пешаке ни за возаче. Сада је другачије, каже он.

Златимир Ристић, Слободан Денић и Марко Миљковић су нагласили да је позитивно што се радови на путној мрежи обављају и у центру Прокупља, али и у сеоским срединама.

-Наслеђени проблеми на инфраструктурним објектима, а то се првенствено односи на путеве, не могу се одједном решити. Треба бити стрпљив и пустити надлежне да раде свој посао, како би се добио нови и лепши изглед града. Ово што је урађено у Улици Косанчић Ивана, за сваку је похвалу, истакли су они.

Ипак, најбољу оцену радова, дала је Слободанка Ђорђевић.

-Без обзира што не станујем овде, годинама користим Улицу Косанчић Ивана. Некадашње и садашње стање, не може да се упореди, закључила је Слободанка Ђорђевић.

Величина слова: