NAJAVA ZA MEDIJE–SLAVSKE SVEČANOSTI U ČAST SVETOG PROKOPIJA OD 15. DO 21. JULA 2019. GODINE
12. jula 2019.
Prokuplje spremno za slavu!
12. jula 2019.
Prikaži sve

Žitelji Ulice Kosančić Ivana u anketi: Svaka čast lokalnoj samoupravi na dobro obavljenom poslu!

Pre nekoliko dana, asfaltirana je Ulica Kosančić Ivana, u dužini od 150 i širini šest metara. Sredstva za ove radove, u iznosu od skoro tri miliona, izdvojena su iz gradskog budžeta.

Da bi se asfaltirala ova gradska Ulica, bilo je neophodno podignuti kocku, zameniti vodovodnu instalaciju, uraditi novi gornji stroj i izvršiti nivelisanje šahti.

Ulica je sada dobila skroz drugačiji izgled i, što je najbitnije, bezbednost vozača i pešaka podignuta je na mnogo veći nivo.

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice „Nikodije Stojanović Tatko“, Bratislav Nikolić se, u ime žitelja Ulice Kosančić Ivana, zahvalio lokalnoj samoupravi na dobro obavljenom poslu.

-Stanovnici, ne samo ove, nego i drugih susednih ulica, dobro znaju u kakvom stanju se ona nalazila pre asfaltiranja. Velike probleme su imali vozači i pešaci, posebno u vreme padavina i u zimskom periodu. Sada je slika sasvim drugačija, izjavio je  Nikolić.

Vukadin Momčilović ističe da ovuda prolazi više od 60 godina.

-Nekada sam prolazio kroz blato, a nakon toga bila je kocka. Nisam verovao da će i ovde biti asfalt. Dobro je da sam i to doživeo. Drago mi je, prvenstveno zbog mladih, što se sada ovde mnogo lakše i bezbednije prolazi, izjavio je Momčilović.

Dejan Momčilović naglašava da je sada mnogo bolje i da ne može da se uporedi sa ranijim periodom.

-Kocka nije bila sigurna ni za pešake ni za vozače. Sada je drugačije, kaže on.

Zlatimir Ristić, Slobodan Denić i Marko Miljković su naglasili da je pozitivno što se radovi na putnoj mreži obavljaju i u centru Prokuplja, ali i u seoskim sredinama.

-Nasleđeni problemi na infrastrukturnim objektima, a to se prvenstveno odnosi na puteve, ne mogu se odjednom rešiti. Treba biti strpljiv i pustiti nadležne da rade svoj posao, kako bi se dobio novi i lepši izgled grada. Ovo što je urađeno u Ulici Kosančić Ivana, za svaku je pohvalu, istakli su oni.

Ipak, najbolju ocenu radova, dala je Slobodanka Đorđević.

-Bez obzira što ne stanujem ovde, godinama koristim Ulicu Kosančić Ivana. Nekadašnje i sadašnje stanje, ne može da se uporedi, zaključila je Slobodanka Đorđević.

Veličina slova: