Светски дан борбе против шећерне болести
13. новембра 2014.
Бесплатна контрола шећера
17. новембра 2014.
Прикажи све

Беседа о Великом рату


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_9483

У оквиру кампање коју ради уз подршку и помоћ Српске православне цркве и часописа „Светосавско звонце“,познати глумац Тихомир Арсић,родом из Топлице,посетио је ученике из топличких школа,где је одржао историјску радионицу на тему „Велики светски рат и Гвоздени пук“.

Он је најпре боравио у Основној школи „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани,а затим у Гимназији и основним школама „Никодије Стојановић Татко“ и „9. октобар“ у Прокупљу.

Према речима професора историје у Основној школи „Татко“ Јасмине и Маријане Михајловић,Арсић је кроз врло емотивне приче,у којима је говорио о броју страдалих Срба,њиховој величини и храбрости,али и голготи којој су били изложени дајући животе за своју земљу,поручио да не заборављају историју,да се њоме поносе и да не ратују.

– Наставите да ходате стопама својих храбрих предака,али ратујте компјутерима и хемијским оловкама,својим паметним главама,кошаркашким и тениским лоптама и идејама о комуникацији,миру и једнакости у свету,јер то је у српској души постављено тако да је њен апсолутни и саставни део,поручио је Тихомир Арсић ученицима топличких школа.

Ово је,према мишљењу прокупачких ученика био јединствен час,чији циљ је био да не забораве родољубље својих предака,шире другарство и љубав,јер ће само на тај начин бити своји и велики. 

Величина слова: