Брдо Хисар на платну најмлађих уметника
19. априла 2017.
Драинчеви сусрети у мају
21. априла 2017.
Прикажи све

Част је бити српски војник


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vojska%201%2020_4

Центар Министарства одбране Прокупље организовао је свечаност на којој су 31 војнику који су добровољно служили војни рок под оружјем генерације март,јун и септембар 2016. године додељене значке и Захвалнице отаџбине. Свечаности су поред војника и њихових родитеља присуствовали начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић,командант Гарнизона у Прокупљу пуковник Драган Миленков,начелник Центра Министарства одбране Прокупље потпуковник Срђан Спасић,начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

vojska22 vojska33

Честитајући војницима успешан завршетак војног рока пуковник Ненад Марковић рекао је да је ова свечаност организована поводом обележавања 23. априла,Дана Војске.

-Бити војник Војске Србије увек је била част и много више од обавезе. Од укидања редовног служења војног рока 2010. године приступило се добровољном. Изузетно интересовање омладине у протеклом периоду владало је за добровољно служење војног рока под оружјем. У протеклих неколко године  Регионалном центру Министарства одбране  Ниш за добровољно служење војног рока пријавило се око 6.500 кандидата од којих су 3.460 завршили обуку. Тренутно на упут у касарне широм Србије чека 463 кандидата,изјавио је Марковић и нагласио да се у претходном периоду,као и сада,није могло свима удовољити да буду припадници оружаних снага.

vojska44 vojska55

Према његовим речима генерација војника март,јуни и септебар 2016. године са успехом је савладала све поставњене задатке и стекла нова знања за одбрану своје земље.

-Одслужењем војног рока под оружјем Ви сте постали резервни припадници Војске Србије која је увек спремна да стане на бранику одбране свога народа и отаџбине,истакао је Марковић.

Начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић наглашава да су Топличани радо ишли у војску и увек били спремни за одбрану своје слободе,народа и земље.

-Младићи и девојке све четири општине Топлице у великом броју су се пријављивали за добровољно служење војног рока под оружје. То је традиција овог народа. Верујем да ће интересовање младих и у наредном периуоду за војску бити као и до сада,рекао је Вукадиновић.

Значке и Захвалнице отаџбине војницима за добровољно служење војног рока у Војсци Србије и допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије доделили су пуковник Ненад Марковић и Небојша Вукадиновић.     

Величина слова: