Звезде такмичења „Ја имам таленат“
29. децембра 2014.
Новогодишња честитка председника Општине Прокупље
31. децембра 2014.
Прикажи све

Да се успеси и даље нижу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zikiicaa%201

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за културу Милица Ерић примили су осниваче Прокупачког фестивала документарног и краткометражног филма,редитеља Жикицу Јовановића и продуцента Владана Милутиновића.

– Крај године је увек добра прилика да се сумирају резултати и издвоје они најбољи. Такви су свакако успеси Прокупачког филмског фестивала,који наш град,али и земљу,представљају на најбољи могући начин свуда у свету,истакао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић уручујући им поклоне.

Фестивал који се сада већ традиционално дешава сваког пролећа у нашем граду,окупља ауторе из свих земаља света,а филм „Аладин и чаробна канта“ до сада има већ пет награда на светским фестивалима кратког филма.

– Филм „Аладин и чаробна канта“ још није рекао све. Надамо се да ће освојити још награда,јер његова тема је заштита животне средине која је увек актуелна,а до сада је учествовао на бројним фестивалима у великом броју земаља,нагласио је редитељ овог филма Жикица Јовановић и додао да се нада да ће Прокупачки фестивал документарног филма постати бренд нашег града.

Већница за културу Милица Ерић овом приликом се захвалила оснивачима Прокупачког филмског фестивала,редитељу Јовановићу и  продуценту Милутиновићу,поручивши им да ће се сарадња која је и до сада добра,наставити и у будућности.

– Поносимо се вама јер на врло леп начин представљате нашу општину и када год будемо у прилици помоћи ћемо вам,али рачунамо да ћете и ви то чинити даљим успесима и тако проносити име Прокупља где год се буду гледали филмови које стварате,рекла је Ерић.

Представници Прокупачког филмског фестивала истакли су да имају одличну сарадњу са уредником филмског програма Нишког културног центра Дејаном Дабићем,који је рођени Прокупчанин.

-Морамо да истакнемо да је наш фестивал члан Филмског центра Србије,да се налазимо на њиховом сајту и да смо у друштву фестивала који имају традицију дугу од по 30 и 40 година,подвукао је Владан Милутиновић,који у тиму са Јовановићем ради као продуцент.

За четврти фестивал Прокупачког документарног филма,за који је конкурс већ отворен и траје до 8. марта 2015. године,већ сада,према речима Јовановића,влада велико инетересовање.

– До сада нам је стигло око 400 филмова,а очекујемо да тај број буде већи од 1.000 филмова који ће доћи из целог света,закључио је редитељ и оснивач овог фестивала Жикица Јовановић.    

     zikiicaa%202                    zikiicaa%203

Величина слова: