Дан поља стрних жита у Прокупљу
25. јуна 2014.
Уређење прилаза локалитета „Пребреза“
27. јуна 2014.
Прикажи све

Добри резултати на пријемном


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

prijemni

У свим Основним школама данас су објављени коначни резултати са полагања пријемног испита за упис у средње школе у првом уписном кругу.

Они ће бити истакнути на огласним таблама школа све до 20 часова.

            Предаја и попуњавање листе жеља будући средњошколци обавиће 27. и 28. јуна од 8 до 15 часова,а у среду 2. јула ће моћи да провере листе жеља у школама.

Истог дана кандидати могу предати жалбе на изражене жеље и унети исправке од 8 до 15 часова. У четвртак 3. јула  у Основним школама биће објављене листе жеља ученика,а проверу истих,ученици могу обавити на званичном и техничком сајту.

            У недељу 6. јула од 8 часова  у Основним школама биће објављени званични резултати и расподела по школама и образовним профилима. Истог дана до 20 часова биће објављено колико још слободних места има у средњим школама,како би се они свршени основци који се нису уписали у првом уписном кругу  учинили то у другом.

            Понедељак и уторак,7. и 8. јул предвиђен је за упис ученика  у средње школе,а 10. јула од 8 до 15 часова обавиће се други уписни круг.

            Према речима директора Основне школе „ Милић Ракић Мирко“ Иване Радоњић,о томе за коју средњу школу је ова генерација свршених основаца показала највише интересовање је рано говорити,али је свакако сигурно то да су се деца одлично спремила и показала исто такве резултате.

            – Ова генерација свршених основаца која је ове године по први пут полагала малу матуру имала је пробно тестирање,те су тако и имали прилике да виде како завршни испит изгледа. Наши ученици су се спремали и на редовној и припремној настави која је законом обавезна,истакла је Радоњићева и додала да је школа чији је она директор,у сарадњи са Друштвеним центром,у априлу и мају организовала припремну наставу из српског језика и математике за 25 ученика из нашег града,коју је финансирао УНИЦЕФ.

                
Величина слова: