Чисте руке пут до здравља
15. октобра 2015.
Богат спортски викенд
19. октобра 2015.
Прикажи све

Дом здравља обележио Светски дан хране


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 dz%20danas1 dzdanas2

Под слоганом „Од њиве до трпезе“,Превентивни центар Дома здравља Прокупље обележио је Светски дан хране,16.октобар. У оквиру акције обележавања овог датума,у холу Дома здравља приказан је филм о здравој исхрани,док су пацијенти у периоду од 10 до 12 сати имали прилику да пробају храну са штандова прокупачких пекара,који су подржали ову акцију.

– Тема овогодишњег обележавања Светског дана хране „Од њиве до трпезе“ подразумева,  пре свега,начин гајења хране,припремања и кувања. Циљ нам је да скренемо пажњу на значај правилне исхране,односно правилан избор намирница и начин припремања хране. Ово је истовремено промоција органске хране произведене без пестицида и вештачких ђубрива. Осим тога,важно је квалитетно семе,оно које није генетски модификовано,како би се узгајала и производила здрава храна,истакла је директорка Дома здравља др Мирјана Миладиновић.

Она је овом приликом упозорила на важност неутрализације отровних супстанци пре употребе воћа и поврћа,као и на поступак термичке обраде намирница које се користе приликом припремања хране.

 

 

Величина слова: