Под слоганом „Од њиве до трпезе“,Превентивни центар Дома здравља Прокупље обележио је Светски дан хране,16.октобар. У оквиру акције обележавања овог датума,у холу Дома здравља приказан је филм о здравој исхрани,док су пацијенти у периоду од 10 до 12 сати имали прилику да пробају храну са штандова прокупачких пекара,који су подржали ову акцију.
– Тема овогодишњег обележавања Светског дана хране „Од њиве до трпезе“ подразумева, пре свега,начин гајења хране,припремања и кувања. Циљ нам је да скренемо пажњу на значај правилне исхране,односно правилан избор намирница и начин припремања хране. Ово је истовремено промоција органске хране произведене без пестицида и вештачких ђубрива. Осим тога,важно је квалитетно семе,оно које није генетски модификовано,како би се узгајала и производила здрава храна,истакла је директорка Дома здравља др Мирјана Миладиновић.
Она је овом приликом упозорила на важност неутрализације отровних супстанци пре употребе воћа и поврћа,као и на поступак термичке обраде намирница које се користе приликом припремања хране.