Čiste ruke put do zdravlja
15. oktobra 2015.
Bogat sportski vikend
19. oktobra 2015.
Prikaži sve

Dom zdravlja obeležio Svetski dan hrane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 dz%20danas1 dzdanas2

Pod sloganom „Od njive do trpeze“,Preventivni centar Doma zdravlja Prokuplje obeležio je Svetski dan hrane,16.oktobar. U okviru akcije obeležavanja ovog datuma,u holu Doma zdravlja prikazan je film o zdravoj ishrani,dok su pacijenti u periodu od 10 do 12 sati imali priliku da probaju hranu sa štandova prokupačkih pekara,koji su podržali ovu akciju.

– Tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana hrane „Od njive do trpeze“ podrazumeva,  pre svega,način gajenja hrane,pripremanja i kuvanja. Cilj nam je da skrenemo pažnju na značaj pravilne ishrane,odnosno pravilan izbor namirnica i način pripremanja hrane. Ovo je istovremeno promocija organske hrane proizvedene bez pesticida i veštačkih đubriva. Osim toga,važno je kvalitetno seme,ono koje nije genetski modifikovano,kako bi se uzgajala i proizvodila zdrava hrana,istakla je direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović.

Ona je ovom prilikom upozorila na važnost neutralizacije otrovnih supstanci pre upotrebe voća i povrća,kao i na postupak termičke obrade namirnica koje se koriste prilikom pripremanja hrane.

 

 

Veličina slova: