Драмски студио Гимназије одушевио публику
20. априла 2017.
Промоција књиженог првенца Србијанке Станковић
24. априла 2017.
Прикажи све

Драинчеви сусрети у мају


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

raka_drainac___poruka

На Савету Драинчевих сусрета речено је да је програм мајског дела 48. књижевне манифестације Драинчеви сусрети песника,спреман  за почетак.

Овогодишњи сусрети,како је истакнуто,почеће традиционалним полагањем цвећа и поетским програмом на Драинчевом гробу у Београду. У Удружењу књижевника Србије истог дана у 18 часова биће одржана промоција књиге „Антологија добитника награде Драинац 1996-2016“,док ће у кући Ђуре Јакшића од 20 часова своје стихове  говорити топлички песници.

Мајски део програма наставља се 4.маја у Прокупљу,када ће се дечији песници Тоде Николетић,Власта Ценић и Елизабета Георгијева,дружити са малишанима из Прокупља,Житорађе,Блаца и Куршумлије.

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ у 15 часова Пирамида књига Народне библиотеке Србије свечано ће уручити прикупљене књиге прокупачкој библиотеци. Мајски сусрети поезије од 17 часова биће пресељени  у Народни музеј Топлице,када ће Драинчеву поезију казивати Данило Петровић,а за музички програм биће задужен Александар Миљковић. Представиће се и Поетски театар Библиотеке,а беседу о Драинцу говориће др Гојко Тешић. На истом месту од 19 часова и 30 минута биће одржана трибина „Генерације 70-их- Магистрални токови и домети“,на којој ће учествовати Гојко Тешић,Драган Бошковић и Јелена Младеновић.

У програму Драинчевих књижевних сусрета уврштене су и Сесије филозофског друштва,које ће бити одржане 19. и 20. маја у Народном музеју Топлице.

Величина слова: