Прокупчанин Марко Вулић првак у пливању
17. октобра 2013.
Одржана 24. седница Општинског већа
22. октобра 2013.
Прикажи све

Едукација пољопривредних произвођача


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Пољопривредна стручна и саветодавна служба Прокупље представила је пројекат Унапређење стручног знања и усавршавање капацитета у домену управљања газдинством,израде пројеката и бизнис планова за планирање развоја газдинстава са проценом оправданости инвестиције,планирања, коришћења и управљања природним ресурсима. 

Према речима директора ПСС Александра Радуловића вредност пројекта је око два милиона динара,а подржало га је Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде.

– Циљ пројекта је едукација пољопривредних произвођача,како би се оспособили да самосталнo и квалитетно израде пројекте и бизнис планове са којим ће конкурисати за инвестиције у области пољопривреде,објаснио је он и додао да ће пројекат обухватити преко 60 пољопривредника,власника пољопривредних газдинстава на територији општине Прокупље и општине Куршумлија. Програм ће имати теорeтски и практични део и обухватиће све делове пољопривредне производње,као и набавку пољопривредне механизације.

Поред пољопривредника и саветодаваца,презентацији пројекта присуствовали су и председник СО Прокупље Радослав Михајловић и члан Општинског већа Радомир Угрeновић.

poljoprivreda12

 

Величина слова: