Prokupčanin Marko Vulić prvak u plivanju
17. oktobra 2013.
Održana 24. sednica Opštinskog veća
22. oktobra 2013.
Prikaži sve

Edukacija poljoprivrednih proizvođača


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Prokuplje predstavila je projekat Unapređenje stručnog znanja i usavršavanje kapaciteta u domenu upravljanja gazdinstvom,izrade projekata i biznis planova za planiranje razvoja gazdinstava sa procenom opravdanosti investicije,planiranja, korišćenja i upravljanja prirodnim resursima. 

Prema rečima direktora PSS Aleksandra Radulovića vrednost projekta je oko dva miliona dinara,a podržalo ga je Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

– Cilj projekta je edukacija poljoprivrednih proizvođača,kako bi se osposobili da samostalno i kvalitetno izrade projekte i biznis planove sa kojim će konkurisati za investicije u oblasti poljoprivrede,objasnio je on i dodao da će projekat obuhvatiti preko 60 poljoprivrednika,vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Prokuplje i opštine Kuršumlija. Program će imati teoretski i praktični deo i obuhvatiće sve delove poljoprivredne proizvodnje,kao i nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Pored poljoprivrednika i savetodavaca,prezentaciji projekta prisustvovali su i predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović i član Opštinskog veća Radomir Ugrenović.

poljoprivreda12

 

Veličina slova: