Почела жетва пшенице
8. јула 2014.
Гости песници из Параћина
10. јула 2014.
Прикажи све

Европски студенти у Плочнику


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

studenti%20plocnik                    studenti%20plocnik%201

Археолошко налазиште Плочник и Ђавољу варош посетила су 52 студента из неколико европских земаља,Русије,Словеније,Енглеске,Литваније,Пољске и Словачке. Њима је у Плочнику,једном од центара европске металургије,представљен живот у доба неолита.

– Ово је прва већа групна посета Плочнику у којем је пре две недеље почела и прва туристичка сезона,истакла је директор Народног музеја Топлице Јулка Кузмановић Цветковић,додајући да су студенти овом приликом упознати са истраживањима на овом локалитету од самог његовог откривања 1927. године до данас.

Она је подвукла да су гости у аутентичном амбијенту имали прилику да виде и топљење метала на начин како се то радило у доба Винчанске културе на овом простору.

После обиласка Плочника ова група студената посетила је и Ђавољу варош,која је 2007. године номинована за једно од седам нових светских чуда природе

Величина слова: