Одржана седница Општинског већа Прокупља
24. априла 2015.
За сигурност и заштиту архивске грађе
28. априла 2015.
Прикажи све

ФЕДЕС прославио седми рођендан


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FEDES%20nagradjeni FEDES%20konferansa

Овогодишњи Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС завршен је на традиционалан начин,када је изабрана најлепша дечија песма 2015. године.

Химном ФЕДЕС-а „Топлицо“,коју су отпевали чланови Дечијег хора Дома културе,на челу са диригентом Сањом Стојковић,започео је завршни део програма. Пре самог представљања пред жиријем,кога су чинили један од оснивача ФЕДЕС-а професорка музике Ивка Милутиновић,професорка музике у прокупачкој Гимназији Тања Цветановић и дечији песник Дарко Главаш из Инђије,учеснике је поздравио председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

FEDES%20predsednik FEDES%20ziri

Ова манифестација је кроз своје трајање показала да врло добро уме,може и зна да иде исправним путем,путем успеха. Сигуран сам да бисте својим раскошним гласовима и неоспорним талентом постигли одличне резултате и на много већим фестивалима оваквог типа. Поносимо се вама и желимо да трајете дуго,као и да они који вас наследе дођу до највишег циља,до победе у сваком смислу те речи,али и успеха,којим ћете представљати родни град и Топлицу,где год се налазите,нагласио је председник Пауновић.

Шеснаест такмичара,колико се и ове године представило публици,жирију је задало тежак задатак. На једном месту нашао се велики број талентованих малишана из наше Топлице. Из тог разлога,а како не би никог оштетио,  жири је морао да додели две друге и две треће награде.

FEDES%20voz%201 FEDES%20voz%202 FEDES%20publika

Ипак,најпре да кажемо да је прву награду и титулу победника ФЕДЕС-а ове године понела Маја Булатовић за песму „Тешке муке“. Друго место поделили су Марко Васиљевић и Петар Павловић,а треће је припало Милану Јовановићу и Емилији Петковић.

Награду публике на основу гласова школараца из Прокупља,Блаца,Куршумлије и Житорађе,добила је Милена Костић за извођење песме „Неосвојива“. Награда је лап-топ,донација Синдиката Компаније ЛЕОНИ. Прва награда Фестивала је боравак у Јагодини,друга посета Пролом Бањи и Ђавољој вароши,а трећа ваучер за купање на базену у Прокупљу.

Својим присуством учесницима ФЕДЕС-а подршку су пружили и начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић,која је учесницима фестивала поклонила торту честитајући им седми рођендан.

FEDES%20Milica FEDES%20torta

И ове године сте показали колико вредите. Ваш труд и рад ћемо увек подржати и помоћи вам да истрајете у ономе што радите,јер то чините на најлепши могући начин,песмом и весељем,ширећи позитивну енергију,која се док траје ФЕДЕС проноси и осећа у сваком делу нашег града,али и Топлице. Будите такви какви јесте,вредни и истрајни и успеси на сваком пољу неће изостати,поздравила је сву децу ФЕДЕС-а на сцени,али и у публици,већница Ерић.

Овогодишња завршница Дечије песме остаће запамћена по рођенданској торти и ватромету,али и звуку сирене воза,сценографија Милана Илића Трше,који је отишао у петак 24. априла,да би се вратио наредног пролећа,са новим „цветнијим и лепршавијим“ дечијим песмама.

Испред прокупачког Дома културе директорка Тијана Петровић захвалила се свим спонзорима и донаторима који су омогућили да ФЕДЕС буде баш онакав какав јесте,са именом и квалитетом за који се зна и ван Топлице. 

pobednik%20fedesa

Величина слова: