Održana sednica Opštinskog veća Prokuplja
24. aprila 2015.
Za sigurnost i zaštitu arhivske građe
28. aprila 2015.
Prikaži sve

FEDES proslavio sedmi rođendan


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FEDES%20nagradjeni FEDES%20konferansa

Ovogodišnji Festival dečijeg stvaralaštva FEDES završen je na tradicionalan način,kada je izabrana najlepša dečija pesma 2015. godine.

Himnom FEDES-a „Toplico“,koju su otpevali članovi Dečijeg hora Doma kulture,na čelu sa dirigentom Sanjom Stojković,započeo je završni deo programa. Pre samog predstavljanja pred žirijem,koga su činili jedan od osnivača FEDES-a profesorka muzike Ivka Milutinović,profesorka muzike u prokupačkoj Gimnaziji Tanja Cvetanović i dečiji pesnik Darko Glavaš iz Inđije,učesnike je pozdravio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

FEDES%20predsednik FEDES%20ziri

Ova manifestacija je kroz svoje trajanje pokazala da vrlo dobro ume,može i zna da ide ispravnim putem,putem uspeha. Siguran sam da biste svojim raskošnim glasovima i neospornim talentom postigli odlične rezultate i na mnogo većim festivalima ovakvog tipa. Ponosimo se vama i želimo da trajete dugo,kao i da oni koji vas naslede dođu do najvišeg cilja,do pobede u svakom smislu te reči,ali i uspeha,kojim ćete predstavljati rodni grad i Toplicu,gde god se nalazite,naglasio je predsednik Paunović.

Šesnaest takmičara,koliko se i ove godine predstavilo publici,žiriju je zadalo težak zadatak. Na jednom mestu našao se veliki broj talentovanih mališana iz naše Toplice. Iz tog razloga,a kako ne bi nikog oštetio,  žiri je morao da dodeli dve druge i dve treće nagrade.

FEDES%20voz%201 FEDES%20voz%202 FEDES%20publika

Ipak,najpre da kažemo da je prvu nagradu i titulu pobednika FEDES-a ove godine ponela Maja Bulatović za pesmu „Teške muke“. Drugo mesto podelili su Marko Vasiljević i Petar Pavlović,a treće je pripalo Milanu Jovanoviću i Emiliji Petković.

Nagradu publike na osnovu glasova školaraca iz Prokuplja,Blaca,Kuršumlije i Žitorađe,dobila je Milena Kostić za izvođenje pesme „Neosvojiva“. Nagrada je lap-top,donacija Sindikata Kompanije LEONI. Prva nagrada Festivala je boravak u Jagodini,druga poseta Prolom Banji i Đavoljoj varoši,a treća vaučer za kupanje na bazenu u Prokuplju.

Svojim prisustvom učesnicima FEDES-a podršku su pružili i načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović i većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić,koja je učesnicima festivala poklonila tortu čestitajući im sedmi rođendan.

FEDES%20Milica FEDES%20torta

I ove godine ste pokazali koliko vredite. Vaš trud i rad ćemo uvek podržati i pomoći vam da istrajete u onome što radite,jer to činite na najlepši mogući način,pesmom i veseljem,šireći pozitivnu energiju,koja se dok traje FEDES pronosi i oseća u svakom delu našeg grada,ali i Toplice. Budite takvi kakvi jeste,vredni i istrajni i uspesi na svakom polju neće izostati,pozdravila je svu decu FEDES-a na sceni,ali i u publici,većnica Erić.

Ovogodišnja završnica Dečije pesme ostaće zapamćena po rođendanskoj torti i vatrometu,ali i zvuku sirene voza,scenografija Milana Ilića Trše,koji je otišao u petak 24. aprila,da bi se vratio narednog proleća,sa novim „cvetnijim i lepršavijim“ dečijim pesmama.

Ispred prokupačkog Doma kulture direktorka Tijana Petrović zahvalila se svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da FEDES bude baš onakav kakav jeste,sa imenom i kvalitetom za koji se zna i van Toplice. 

pobednik%20fedesa

Veličina slova: