Јавна дебата енергетска ефикасност
16. октобра 2013.
Одржана дебата о енергетској ефикасности
21. октобра 2013.
Прикажи све

Фестивал „Лектирићи фест“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Представом „Зачарана принцеза“,коју су чланови ДГДО „Лектирићи“ Народне библиотеке „Раде Драинац“ из Прокупља извели за ученике прокупачких основних школа „Милић Ракић Мирко“ и „Ратко Павловић Ћићко“,почео је Фестивал позоришних група библиотека Србије,под називом „Лектирићи фест“.

Фестивал је ове године позивни. Учествују позоришне екипе из Мокрина,Димитровграда и Прокупља,а у пратећем програму, као гости Фестивала наступиће средњошколски центар „Ђорђе Петров“ из Криве Паланке из Македоније, рекао је позоришни редитељ и представник прокупачке библиотеке Зоран Цветковић.                            

Он је нагласио да неће бити рангирања представа,али да ће бити додељене дипломе за режију,сценографију,главну и споредну женску и главну и споредну мушку улогу,сценски говор и костимографију. Жири састављен од деце,представника прокупачких основних школа и представник прокупачког Дома културе,на крају фестивала одредиће коме ће припасти награда публике.

Жири,који ће одлучивати коме ће припасти дипломе овог Фестивала,радиће у саставу директорка прокупачког Дома културе Тијана Петровић,ПР менаџер Народне библиотеке „Раде Драинац“ Наталија Милосављевић и дугогодишњи глумац Прокупачког позоришта Мирољуб Мировић Фацир.

У Биоскопу Топлица у 13.00 сати 17. октобра наступиће представници Народне библиотеке „Детко Петров из Димитровграда. Они ће за ученике Основне школе „9. октобар“ играти представу „Распродаја снова“. У петак, у 13.00 сати,на програму овог Фестивала биће „Ревизор“ СОУ „Ђорче Петров“ из Криве Паланке из Македоније. Ова представа предвиђена је за ученике средњих школа,а истог дана у 16.30 за основце школе „Никодије Стојановић Татко“ „ Белу кориду“ извешће представници Народне библиотеке „Јован Поповић“ из Кикинде,огранак „Мирослав Антић“ из Мокрина.

DSC_8889 DSC_8908

 

Величина слова: