Ојачавање бедема на градском гробљу
9. новембра 2016.
У Прокупљу обележен Дан примирја
11. новембра 2016.
Прикажи све

Гимназијалци одлични на „Пословном изазову“

tnt%20555

Ученици прокупачке Гимназије,ове године њих петоро,са професором физике Браниславом Росићем,учествовали су на регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у Лесковцу,које је одржано у организацији „Достигнућа младих у Србији“.

Чланови ТНТ групе Милутин Милошевић,Катарина Стаменковић,Матеја Марјановић,Душица Лазић и Јелена Милосављевић,били су овај пут представници нашег града на овом такмичењу.

Они,али и сви остали учесници,су за тему на овогодишњем такмичењу имали  „Осмишљавање и презентовање нових услуга или уређаја,који  омогућавају корисницима аеродрома у Нишу,да пре,током и после лета добију све информације,контактирају стјуардесе или плаћају,производе и услуге у аеродрому и у авиону“.

Тимови у којима су се такмичили Милутин Милошевић и Душица Лазић,заузели су друго и треће место и тиме остварили пласман за  републичко такмичење,које ће бити одржано фебруара месеца идуће године.

Ова врста такмичења,према речима професора Бранислава Росића,развија смисао за предузетништво код средњошколаца,упознаје их и приближава им свет бизниса и на тај начин их припрема за будуће запошљавање.

На овогодишњем такмичењу „Пословни изазов“ учествовало је 110 ученика из 22 средње школе из југоисточне Србије.  

Величина слова: