Ветеринари свакодневно на терену
14. јула 2016.
Угостили песнике из Лесковца
16. јула 2016.
Прикажи све

Гитара означила почетак славских свечаности


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dojcinovic2 dojcinovic%2012

Овогодишње славске свечаности Прокупља у част Светог Прокопија по коме наш град носи име,у културном делу програма почеле су поетском певаоницом „Лепота жица“.

Публику у Народном музеју Топлице у име Општине Прокупље поздравила је већница за културу Милица Ерић.

Она се захвалила учесницима у програму и позвала грађане Прокупља да и у наредним данима буду део свечаности,које ће трајти до 21. јула ,када ће на завршној церемонији после литургије бити уручена и највећа признања Општине Прокупље Плакета и похвалнице Свети Прокопије.

У пријатној атмосфери галерије Народног музеја Топлице,прилагођеној нежном инструменту са шест жица,наступио је виртуозни класични гитариста,композитор,музички публициста и педагог Урош Дојчиновић,пред бројним љубитељима гитарског звука. Он је Прокупчанима даривао бисере гитарске литературе,а најлепше стихове српске књижевности,овом приликом уз пратњу Дојчиновићеве гитаре,казивао је Срђан Живковић.

Ово несвакидашње,лирским тоновима обојено вече,показало је да Прокупчани итекако воле звуке класичне гитаре и поезију.

 Виртоуз лирски меког тона,Урош Дојчиновић је посебно заслужан за промоцију српске гитаристике на међународној музичкој сцени. Остварио је више хиљада наступа широм света,бројне радио и телевизијске емисије,одржао више стотина стручних предавања,мајсторских курсева,учествовао у раду различитих жирија у земљи и свету.

За вишеструко уметничко деловање награђен је са преко 50 различитих медаља,плакета,диплома и других признања у земљи и свету. Делујући као културни амбасадор са својим инструментом,он је 1992. године промовисан и у почасног америчког грађанина.

 

  

Величина слова: