Општина Прокупље је пример добре праксе
28. септембра 2017.
Спортски викенд
2. октобра 2017.
Прикажи све

Гледаоци одушевљени представом


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ana11 ana22

Премијерно извођење представе „Ана је чекала“,за коју се тражила карта више,прокупачка публика имала је прилику да види синоћ у Дому културе.

Представу је режирала Тијана Петровић према тексту књиге Србијанке Станковић.

По завршетку представе одушевљење је било велико и на сцени међу глумцима,али и у позоришној сали међу публиком. „Ана је чекала“ се допала Прокупчанима,јер је како кажу,причала причу о њиховим животима и свакодневици.

ana33 ana44

-Веома смо задовољни представом,публика је уживала,смејала се и плакала,што значи да смо је дотакли  својом енергијом и веома се поносимо оним што смо вечерас приказали на сцени,рекла је глумица и редитељка представе Тијана Петровић.

Део ове позоришне екипе био је и млади глумац Немања Тонић,који је у представи глумио познатог писца,заљубљеног у младу сликарку,коју је на сцени донела млада и талентована глумица Анастасија Цвијановић.

-Драго ми је да сам био део ове глумачке екипе. Веома вредно смо радили,а премијера је показала колико добро смо се припремили. Били смо све ово време,док су пробе трајале као једна породица,што се могло и осетити вечерас,рекао је са великим и видним задовољством Немања Тонић.

Аутор књиге „Ана је чекала“ Србијанка Станковић  је истакла да је веома задовољна премијером представе.

– Текст није ишао хронолошки,па сасвим логично нису ни сцене. Рубикова коцка је требало да послужи као календар који ће упутити гледаоце на то у којој се заправо години налазимо. То је била загонетка која је требало да заинтригира,да помало збуни,али не до те мере да ништа на крају не буде јасно. Можда бих управо ставила акценат на то шетање кроз време. И наравно на љубавну причу и чувено питање да ли љубав може да опстане у различитим друштвено-политичким околностима. Чињеница је да су оне код нас стално бурне,да се стално нешто догађа и омета нас да се препустимо свакодневном стварању и оним стварима,које су заиста важне у животу,нагласила је Станковић.

Прокупачка публика је посебно била одушевљена глумом Љиљане Илић,која је у представи тумачила улогу Данице,мајке  познатог писца Немање. Она је успела да публику насмеје до суза. И остали глумци су,дајући свој максимум на „даскама које живот значе“,учинили да публика задовољна изађе из сале. То су Предраг Славковић,Ивица Илић,Јелена Лукић,Данијела Стевић и Срђан Бактијаревић. 

Величина слова: