Евергрин вече сутра у биоскопу
1. новембра 2016.
Јесење уређење паркова
3. новембра 2016.
Прикажи све

Исхрана по свим стандардима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ucenika%202_11_%202016%202_

 Осим школских и ваннаставних активности у Дому ученика средњих школа у Прокупљу велика пажња поклања се и исхрани средњошколаца. У кухињи се дневно спрема близу 400 оброка за кориснике установе и 60 за студенте.

 Шеф кухиње Милена Богдановић рекла је да је у јеловнику заступљен широк асортиман јела.

dom%20ucenika%202_11_2016

– Припрема оброка врши се по стандардима квалитета исхране за ученике и студенте. Укупно је стандардизовано 357 рецепата,чиме се обезбеђује широк асортиман јела,изјавила је онa и истакла да је тачно прописана и калорична вредност хране.

Према њеним речима у Дому се свакодневно на менију налазе две врсте јела по оброку,при чему два пута недељно једно од тих јела мора бити из групе посних.

Од маја месеца 2012. године у установи се примењује систем безбедности хране– HACCP.

Током седмице средњошколци и студенти уз главни оброк имају воће,сокове,колаче и друге врсте дезерта.

Директор Дома Јелена Вуковић напомиње да су у предходном периоду реализовали два пројекта у укупној вредности од 3,3 милиона динара.

– У ресторану и кухињи уведена је вентилација,климатизација и грејање,а у новом делу зграде окречене су све просторије. Средства за ове послове обезбедило је Министартво просвете,науке и технолошког развоја-Сектор за ученички и студенски стандард,изјавила је она и подвукла да се у припреми обрака користе свеже и квалитетне намирнице.

У домској пекари свакодневно се прави више стотина сланих и слатких пецива.

– Да се о исхрани води рачуна говори и податак да лабораторијске анализе хране врши Завод за јавно здравље из Ниша,напоменула је Јелена Вуковић.

     

Величина слова: