Стручни тим за заштиту жртава насиља
2. јуна 2017.
Обележен Дан полиције
6. јуна 2017.
Прикажи све

Изложба приозвода од вишње и Научни скуп


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dani%20visnje%205_6

 На данашњој седници Организационог одбора привредно-туристиче манифестације Дани вишње 2017. и 12.Топлички сабор вишњараговорило се о активностима које ће се организовати у оквиру ове две манифестације.

У организацији Општине Прокупље Дани вишње 2017 одржаће се 30.јуна у Прокупљу,а 12. Топлички сабор вишњара 1. и 2.јула у Великој Плани.

– Један од циљева ових традиционалних привредно-културних манифестација је промоција прокупачке општине,привредних,туристичких и културних потенцијала,а посебно производња квалитетне облачинске вишње,рекао је председник Организационог одбора и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и додао да је током обележавања ових манифестација планиран богат привредни и културни програм.

Изложба готових производа од вишања и других пољопривредних производа,етно и домаће радиности,презентација пољопривредних машина и богат културни програм су активности које ће обележити ову привредно-туристичку манифестацију.

На састанку су договорене и теме Научног скупа на коме ће говорити еминентни предавачи са Високе пољопривредно-прехрамбене школе стуковних студија као и Пољопривредно стручне службе Општине Прокупље.

Значај и развој задругарства и субвенције намењене пољопривредницима,Значај и примена стандарда у производњи и преради воћа и Примена механизације у производњи вишње су теме о којима ће говорити пољопривредни стручњаци произвођачима вишње у оквиру овогодишње манифестације  Дани вишње у Прокупљу.    

Величина слова: