Прекид у водоснабдевању због квара
29. септембра 2016.
Споменик јунацима
1. октобра 2016.
Прикажи све

Изложба уметника из Врања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

izlozba%2088

У  Галерији „Божа Илић“  отворена  је изложба  „5. Бијенале уметника Врања“.  Изложбу је отворила кустос  Народног музеја у Врању ,Мирјана Јовановић.

–  Ова изложба одржава се у оквиру пројекта  који у области културе и уметности финансира град Врање.  Наши сликари први пут излажу  радове  са традиционалне манифестације „Бијенале уметника Врања“,која се   одржава сваке друге године,казала је Мирјана Јовановић и истакла да је овом изложбом Народни музеј у Врању обележио 20 година постојања и рада.

Током октобра месеца,  љубитељи уметности могу да виде  око 50 радова врањанских сликара који по први пут излажу радове  у Галерији „Божа Илић“ у Прокупљу. Међу  сликама је и првонаграђени рад  „Сећање“,уметника Светислава Славковића Кајзера. 

Кустос Народног Музеја у Врању,Мирјана Јовановић је истакла  да учесници ове манифестације имају потпуну слободу у стваралаштву,тако да је у делима заступљено  сликарство,комбиноване технике,графика и фотографија.   

izlozba%2089

Величина слова: