Уређена Стражавачка улица
27. новембра 2017.
Публика одушевљена евергрин концертом
29. новембра 2017.
Прикажи све

Изванредан успех прокупачких шахиста


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sah%2055

На такмичењу Регионалне лиге Нишавског округа ШК "Топличани" освојио је друго место и обезбедио пласман у Српску лигу. Оно што нису успели сениори клуба, пошло је за руком полазницима шаховске школе "Топличани" коју већ неколико година са великим успехом води женски велемајстор Ана Бендераћ и женски интермајстор Маја Величковски. Екипа из Прокупља наступила је у комбинованом саставу са четири сениора и четири јуниора и кадета. Председник клуба Новица Радосављевић мајсторски кандидат, блистајући од задовољства каже:

– Ово је фантастичан успех. Када смо почињали са шаховском школом нисмо ни сањали да ћемо овако брзо достићи овај ниво. Али методологија Ане Бандераћ, таленат овог подручја и посвећеност ове дивне деце донели су успех. Бојао сам се да деца не "изгоре" у мечевима са знатно старијим од себе али они су превазишли моју бојазан. То су изузетно васпитана деца, одлични ђаци и изузетни шаховски таленти, а својим учинком на овом такмичењу надмашили су сениоре, рекао је Радосављевић и додао да све ово неби могло без разумевања локалне самоуправе.

Иначе суперталентована Анастасија Стошић која има 13 година проглашена је за најуспешнијег такмичара лиге освојивши 4 поена из 4 партија. Екипа ШК"Топличани" играла је у саставу Иван Милосављевић, Новица Радосављевић, Раде Брадић, Милорад Динић, Марко Бојовић, Стеван Стојчић, Вељко Пауновић, Анастасија Стошић, Уна Томић и Страхиња Симоновић. 

Величина слова: