Uređena Stražavačka ulica
27. novembra 2017.
Publika oduševljena evergrin koncertom
29. novembra 2017.
Prikaži sve

Izvanredan uspeh prokupačkih šahista


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sah%2055

Na takmičenju Regionalne lige Nišavskog okruga ŠK "Topličani" osvojio je drugo mesto i obezbedio plasman u Srpsku ligu. Ono što nisu uspeli seniori kluba, pošlo je za rukom polaznicima šahovske škole "Topličani" koju već nekoliko godina sa velikim uspehom vodi ženski velemajstor Ana Benderać i ženski intermajstor Maja Veličkovski. Ekipa iz Prokuplja nastupila je u kombinovanom sastavu sa četiri seniora i četiri juniora i kadeta. Predsednik kluba Novica Radosavljević majstorski kandidat, blistajući od zadovoljstva kaže:

– Ovo je fantastičan uspeh. Kada smo počinjali sa šahovskom školom nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo dostići ovaj nivo. Ali metodologija Ane Banderać, talenat ovog područja i posvećenost ove divne dece doneli su uspeh. Bojao sam se da deca ne "izgore" u mečevima sa znatno starijim od sebe ali oni su prevazišli moju bojazan. To su izuzetno vaspitana deca, odlični đaci i izuzetni šahovski talenti, a svojim učinkom na ovom takmičenju nadmašili su seniore, rekao je Radosavljević i dodao da sve ovo nebi moglo bez razumevanja lokalne samouprave.

Inače supertalentovana Anastasija Stošić koja ima 13 godina proglašena je za najuspešnijeg takmičara lige osvojivši 4 poena iz 4 partija. Ekipa ŠK"Topličani" igrala je u sastavu Ivan Milosavljević, Novica Radosavljević, Rade Bradić, Milorad Dinić, Marko Bojović, Stevan Stojčić, Veljko Paunović, Anastasija Stošić, Una Tomić i Strahinja Simonović. 

Veličina slova: