Борба против трговине људима
21. априла 2015.
МОК
23. априла 2015.
Прикажи све

Канцеларија за децу и младе интензивира рад


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Канцеларија за децу и младе Општине Прокупље и у овој години наставља са активностима како би што већи број младих био укључен у промоцију правих друштвених вредности. Једна од њих је и волонтеризам,чијом се организацијом и спровођењем бави ова Канцеларија.
– Током прошле године око две стотине волонтера учествовало је у многим спортским,културним и хуманитарним акцијама,које су допринеле ширењу позитивних ставова међу младима,рекао је шеф Канцеларије за децу и младе Дејан Костадиновић.

Према његовим речима,прокупачки волонтери су дали изузетан допринос у прикупљању помоћи за време поплава које су задесиле нашу земљу у прошлој години. Учествовали су у многим еколошким акцијама,као и у спортским и културним активностима. Иза њих је више од шест хиљада сати волонтерског рада,који су допринели бољем и квалитетнијем животу грађана.

– У току је анкета путем интернета за избор нових спортова у Прокупљу. Тренутно је највеће интересовање за оријентиринг,односно трчање у природи са способностима сналажења,затим спортско пењање,атлетика,бициклизам. Канцеларија за децу и младе ће својим програмима покренути оне спортове за које у Прокупљу постоји највеће интересовање међу омладином,истакао је Костадиновић.

Један од пројеката који је укључио велики број деце предшколског узраста,а који реализује Општина Прокупље путем  Канцеларије за децу и младе и ПУ „Невен“ је обука деце у пливању и рекреација на базену „Чаир“ у Нишу. До сада је око шездесеторо деце са васпитачима одлазило на обуку,док ће током летњег распуста васпитаче заменити волонтери који ће бринути о малишанима за време обуке.

– Циљ овог пројекта је ублажавање последица и превенција деформитета код деце,с обзиром да је заступљеност деформитета код деце предшколског узраста у порасту. У нашем окружењу не постоје адекватни услови за реализацију оваквих програма,а Спортски центар „Чаир“ је понудио симболичну цену,што износи 50 динара по часу за дете,објаснио је Костадиновић.

Канцеларија за децу и младе је место које окупља прокупачку омладину,помаже им да своје иницијативе и идеје реализују тако што успоставља контакте са Министарством за омладину и спорт,помаже им у изради пројеката и даје упутства за учешће на конкурсима за доделу средстава. Многи реализовани пројекти који су побољшали квалитет живота младих у прокупачкој општини реализовани су посредством ове Канцеларије,која ради више од пет година. 

Bazen%20Cair%201 Bazen%20Cair%202

Величина слова: