Borba protiv trgovine ljudima
21. aprila 2015.
MOK
23. aprila 2015.
Prikaži sve

Kancelarija za decu i mlade intenzivira rad


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Kancelarija za decu i mlade Opštine Prokuplje i u ovoj godini nastavlja sa aktivnostima kako bi što veći broj mladih bio uključen u promociju pravih društvenih vrednosti. Jedna od njih je i volonterizam,čijom se organizacijom i sprovođenjem bavi ova Kancelarija.
– Tokom prošle godine oko dve stotine volontera učestvovalo je u mnogim sportskim,kulturnim i humanitarnim akcijama,koje su doprinele širenju pozitivnih stavova među mladima,rekao je šef Kancelarije za decu i mlade Dejan Kostadinović.

Prema njegovim rečima,prokupački volonteri su dali izuzetan doprinos u prikupljanju pomoći za vreme poplava koje su zadesile našu zemlju u prošloj godini. Učestvovali su u mnogim ekološkim akcijama,kao i u sportskim i kulturnim aktivnostima. Iza njih je više od šest hiljada sati volonterskog rada,koji su doprineli boljem i kvalitetnijem životu građana.

– U toku je anketa putem interneta za izbor novih sportova u Prokuplju. Trenutno je najveće interesovanje za orijentiring,odnosno trčanje u prirodi sa sposobnostima snalaženja,zatim sportsko penjanje,atletika,biciklizam. Kancelarija za decu i mlade će svojim programima pokrenuti one sportove za koje u Prokuplju postoji najveće interesovanje među omladinom,istakao je Kostadinović.

Jedan od projekata koji je uključio veliki broj dece predškolskog uzrasta,a koji realizuje Opština Prokuplje putem  Kancelarije za decu i mlade i PU „Neven“ je obuka dece u plivanju i rekreacija na bazenu „Čair“ u Nišu. Do sada je oko šezdesetoro dece sa vaspitačima odlazilo na obuku,dok će tokom letnjeg raspusta vaspitače zameniti volonteri koji će brinuti o mališanima za vreme obuke.

– Cilj ovog projekta je ublažavanje posledica i prevencija deformiteta kod dece,s obzirom da je zastupljenost deformiteta kod dece predškolskog uzrasta u porastu. U našem okruženju ne postoje adekvatni uslovi za realizaciju ovakvih programa,a Sportski centar „Čair“ je ponudio simboličnu cenu,što iznosi 50 dinara po času za dete,objasnio je Kostadinović.

Kancelarija za decu i mlade je mesto koje okuplja prokupačku omladinu,pomaže im da svoje inicijative i ideje realizuju tako što uspostavlja kontakte sa Ministarstvom za omladinu i sport,pomaže im u izradi projekata i daje uputstva za učešće na konkursima za dodelu sredstava. Mnogi realizovani projekti koji su poboljšali kvalitet života mladih u prokupačkoj opštini realizovani su posredstvom ove Kancelarije,koja radi više od pet godina. 

Bazen%20Cair%201 Bazen%20Cair%202

Veličina slova: