Отклања се квар на водоводној мрежи
4. маја 2017.
Драинчеви сусрети у Прокупљу
8. маја 2017.
Прикажи све

Књиге на поклон Библиотеци


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 knjige%20na%20poklon1

Народна библиотека „Раде Драинац“ у Прокупљу добила је на поклон 700 нових  књига од Народне библиотеке Србије,а ова вредна донација стигла је данас,поводом обележавања  48. Драинчевих сусрета песника.

Представнике Народне библиотеке Србије поздравила је већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић и  овом приликом се захвалила донатору на  вредном поклону који је стигао баш у време велике културне манифестације у Прокупљу.

-Драго ми је да сте одабрали баш нашу библиотеку и да сте овим поклоном од 700 нових књига обогатили њен књижни фонд. Поклон Народне библиотеке Србије значајно ће допринети остварењу нашег циља,а то је  годишњи фонд од  4.500  нових књига. Општина Прокупље је ове година издвојила око милион динара за набавку нових књига и надамо се да ћемо сви заједно успети да остваримо постављени циљ,казала је Ерић.

knjige%20za%20poklon2

 Нове књиге,међу којима су велика књижевна дела домаћих и страних писаца,филозофске,социолошке и књге за децу,  директору Библиотеке  уручила је  представник Народне библиотеке Србије Ивана Николић.

 –  Народна библиотека Србије остварује веома добру сарадњу са матичним,јавним и другим библиотекама Србије у циљу што бољег попуњавања њихових фондова.  Ове године смо се определили за библиотеку у Прокупљу,како би обогатили њен књижни фонд и обележили  48. година  Драинчевих сусрета песника.   Трудили смо се да обезбедимо  најактуелније и најинтересантније књиге које ћете препоручити вашим читаоцима. То су дела из иностране и домаће књижевности,  књижевности за децу,књижевне историје,социологије,филозофије,политике,као и стручна литература наопходна  за усавршавање и стручне испите . Надамо се да ће овај поклон  нових,актуелних књига из текуће издавачке продукције наше земље знатно обогатити фонд Библиотеке у Прокупљу и  изазвати интересовање корисника,казала је Ивана  Николић,начелник Одељења  селективне набавке Народне библиотеке Србије.

 Захваљујући  се  на поклону ,директор  Библиотеке  у Прокупљу,Драган Огњановић је рекао да не постоји ништа лепше и значајније за једну библиотеку од  књига на поклон и изразио  задовољство због остварене успешне сарадње  са Народном библотеком Србије.

Величина слова: