Otklanja se kvar na vodovodnoj mreži
4. maja 2017.
Drainčevi susreti u Prokuplju
8. maja 2017.
Prikaži sve

Knjige na poklon Biblioteci

 knjige%20na%20poklon1

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u Prokuplju dobila je na poklon 700 novih  knjiga od Narodne biblioteke Srbije,a ova vredna donacija stigla je danas,povodom obeležavanja  48. Drainčevih susreta pesnika.

Predstavnike Narodne biblioteke Srbije pozdravila je većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić i  ovom prilikom se zahvalila donatoru na  vrednom poklonu koji je stigao baš u vreme velike kulturne manifestacije u Prokuplju.

-Drago mi je da ste odabrali baš našu biblioteku i da ste ovim poklonom od 700 novih knjiga obogatili njen knjižni fond. Poklon Narodne biblioteke Srbije značajno će doprineti ostvarenju našeg cilja,a to je  godišnji fond od  4.500  novih knjiga. Opština Prokuplje je ove godina izdvojila oko milion dinara za nabavku novih knjiga i nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da ostvarimo postavljeni cilj,kazala je Erić.

knjige%20za%20poklon2

 Nove knjige,među kojima su velika književna dela domaćih i stranih pisaca,filozofske,sociološke i knjge za decu,  direktoru Biblioteke  uručila je  predstavnik Narodne biblioteke Srbije Ivana Nikolić.

 –  Narodna biblioteka Srbije ostvaruje veoma dobru saradnju sa matičnim,javnim i drugim bibliotekama Srbije u cilju što boljeg popunjavanja njihovih fondova.  Ove godine smo se opredelili za biblioteku u Prokuplju,kako bi obogatili njen knjižni fond i obeležili  48. godina  Drainčevih susreta pesnika.   Trudili smo se da obezbedimo  najaktuelnije i najinteresantnije knjige koje ćete preporučiti vašim čitaocima. To su dela iz inostrane i domaće književnosti,  književnosti za decu,književne istorije,sociologije,filozofije,politike,kao i stručna literatura naophodna  za usavršavanje i stručne ispite . Nadamo se da će ovaj poklon  novih,aktuelnih knjiga iz tekuće izdavačke produkcije naše zemlje znatno obogatiti fond Biblioteke u Prokuplju i  izazvati interesovanje korisnika,kazala je Ivana  Nikolić,načelnik Odeljenja  selektivne nabavke Narodne biblioteke Srbije.

 Zahvaljujući  se  na poklonu ,direktor  Biblioteke  u Prokuplju,Dragan Ognjanović je rekao da ne postoji ništa lepše i značajnije za jednu biblioteku od  knjiga na poklon i izrazio  zadovoljstvo zbog ostvarene uspešne saradnje  sa Narodnom biblotekom Srbije.

Veličina slova: