Нови програм за развој општине
24. јуна 2014.
Позив уметницима за сарадњу
26. јуна 2014.
Прикажи све

Књижевни мозаик Данијеле Миланове


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

mozaik%20otvaranjemoyaik

У организацији  Народне библиотеке „ Ђура Јакшић“ из Петровца на Млави,у Народном музеју Топлице,пред бројним љубитељима писане речи,књижевница из овог града Данијела Миланова је представила своје три књиге.

У овој необичној,музичко-поетској вечери,која је помало личила  на позоришну представу,поред аутора учествовало је још неколико заљубљеника у ноте и стихове.

– Без њих то не би изгледало овако. То су људи из Народне библиотеке „ Ђура Јакшић“ из Петровца на Млави,у којој сам ја директор и ми у нашем граду управо на овај начин организујемо књижевне вечери. На такав начин,уз стих,песму и гитару већ три године обилазимо Србију,рекла је аутор и додала да су са њима за ову прилику дошле и девојке из Обреновца,које су и ову публику одушевиле феноменалним гласом,а које су део групе Биљане Крстић.

– Вечерас смо решили да се бавимо мушко-женским односима,јер је то тема која никог не може да повреди,као што могу неке друге,а  актуелна је откад постоји цивилизација. Намера ми је била да не ставим себе као писца у први план,већ да поручим да сви треба да будемо толерантни и да се не делимо на мушки и женски пол,већ да гледамо саму личност. Уз поштовање различитости,уз љубав и толеранцију,која је увек неопходна,све ће бити лакше и једноставније,поручила је Данијела Миланова.

Ова књижевница не дели ликове на родове нити полове,него на оне који имају изграђену личност и на оне који су у сталном трагању за њом. Тако је у својим причама поделила и женске ликове,на оне са ставом и оне без смисла постојања. Њене јунакиње могу све,да греше,пате,покушавају и не успевају,теше се судбином и боре са собом. Данијела Миланова им баш све дозвољава осим једног,да не силазе испод сопственог достојанства.

Поред писања Миланова се бави и сликањем и све своје књиге је како каже,сама илустровала. Члан је и УЛУП-а,а воли и да глуми,те је често љубитељи ове уметности,могу видети на сцени Петровачког Аматерског позоришта. Пише и за интернет блог-ове,новине и књижевне часописе. Ушла је у двадесетак Зборника и објавила три прозна дела. „Звездане приче“ 2009. године  у два издања,роман „ Имате ли чудне снове“ 2010. и приче „ Сочно и опоро“ 2013. године. 

Гошћа ове књижевнице била је и народни посланик Славица Ђукић Дејановић. dejanovicmozik%20dodatno

 

  

Величина слова: