Награда „Драинац“ песнику Милошу Јанковићу
3. јула 2014.
Превентивне мере заштите од пожара
7. јула 2014.
Прикажи све

Kонцерт пијанисткиње Марије Тимотијевић


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pijanistkinja 

На велико задовољство прокупачке публике и поштовалаца клавирске музике,пијанисткиња Марија Тимотијевић,одржала је концерт у Народном музеју Топлице.

            Ова млада и надарена пијанисткиња је овом приликом истакла,да јој је посебно драго да свој новоприпремљени клавирски концерт за нову сезону,најпре може да представи свом родном граду.

            – Одлучила сам да се публици у земљи и иностранству представим Баховом Партитом  No. 2,која према мишљењу музичких стручњака представља другачију музику од оне коју смо најчешће навикли да чујемо из Баховог богатог опуса. Свирала сам и „Чакону“ композитора Сафие Губаидулина,која је својим музичким стваралаштвом обележила шездесете године 20. века,нагласила је Марија Тимотијевић,додајући да ово дело до сада није извођено у нашој земљи,те је ово вече била и својеврсна премијера.

            За саму завршницу концерта Марија је за љубитеље клавирске музике сачувала Рахмањинову Сонату No.2,а публика је овом приликом изразила жељу да ову младу пијанисткињу чешће види у свом родном граду.

            Своје музичко образовање Марија Тимотијевић је започела у Прокупљу. Одсек за клавир Средње музичке школе „Корнелије Станковић“ завршила је у Београду где је и дипломирала на Факултету музичке уметности на Одсеку за клавир.

 

Ова наша Прокупчанка,којом се сви поносимо,добитница је више од 20 првих награда на републичком и међународном нивоу у Србији. Наступала је у многим градовима наше земље и света. Сада је студент докторских студија.

Величина слова: