Jesenja izložba slika večeras u bioskopu
6. novembra 2015.
Dan škole „Tatko“
10. novembra 2015.
Prikaži sve

Kruna ovogodišnjeg rada


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

izlozba%20jesenja 

Ljubitelji likovne umetnosti,u narednih nekoliko dana,u holu bioskopa „Toplica“,moći će da pogledaju 29. Jesenju izložbu slika članova Udruženja likovnih stvaralaca Toplice.

Četrnaest izlagača ovog Udruženja predstavilo je oko 50 svojih najnovijih radova iz različitih oblasti likovne umetnosti.

Jedan od učesnika ove izložbe Predrag Slavković,pozivajući organizatora Likovne sekcije Doma kulture Mulana Ilića da je otvori,rekao je da je slikarstvo zanat koji ne slika ono što vidi,već ono što oseća i ono što sam sebi kaže o onome što je video.

Prema rečima Ilića,ovi tradicionalni jesenji susreti slikara,ali i skulptora,predstavljaju krunu ovogodišnjeg rada.

 

slike%20jesen1 slike%20jesen2

-Prvi put učestvujem na kolektivnoj izložbi i ujedno prvi put izlažem u Prokuplju. Već sada se radujem svojoj prvoj samostalnoj izložbi,koja će se u narednih deset dana dogoditi u ovom istom prostoru. Prilika da izlaže sa starijim kolegama,za mladog umetnika predstavlja zadovoljstvo i čast,istakla je jedna od učesnica Jesenje izložbe Jelena Mitić.

 Pored već poznatih imena likovne scene našeg grada i Toplice,na ovoj izložbi su se predstavili po prvi put i novi članovi Udruženja,među kojim ima i akademskih slikara. 

Veličina slova: