Невреме нанело штете
12. септембра 2017.
Боља информисаност о Европској унији
14. септембра 2017.
Прикажи све

Квалитет на првом месту


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vinogradi

Берба раних сорти грожђа почела је у Топличким виноградима у Гојиновцу који се простиру на укупној површини од 35 хектара.

Грожђе сорте шардоне и кабарне-бело биће убрано са површине од  10 хектара.

– Због пролечних мразева овогодишњи род појединих сорти биће мањи и до 50 одсто. Високе температуре забележене у последња три месеца допринели су да квалитет грожђа буде изузетно добар,рекао је менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић и додао да проценат шећера у убраном грожђу износи 23,5 процената.

vinogradi1 vinogradi2

 Према његовим речима главна берба очекује се у првој половини октобра. Ковачевић напомиње да укупно очекује род од 120 до 130 хиљада килограма грожђа и производњу од око 80 хиљада литара различитих врста квалитетног вина. Производња ће се обавити у сопственој винарији која се простире на површини од 8.000 метара квадратних.

-Захваљујући агротехничким и другим заштитним мерама,примених нових технологија,повољним временским условима током лета и раду запослених овогодишњи род ће бити најквалитетнији од постојања фирме,изјавио је он додавши да је прва берба била пре шест година.

Вино Топличких винограда,које има ознаку геогравског порекла,бити пласирано и на тржиште Шпаније,Немачке,Кине,Црне Горе,Чешке и других земаља.

  

Величина слова: