Наградна ликовна радионица
28. јула 2016.
Запливали „Топлички делфини“
30. јула 2016.
Прикажи све

Квалитет на првом месту


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vinogradi%202%2029_7 

Пролећни мраз смањиће овогодишњи род грожђа у Тополичким виноградима,који се простиру на површини од 35 хектара у атарима прокупачких села Гојиновац и Шишмановац. Прошле године тај род износио је  близу 200 тона.

– Због мраза очекујеје се да овогодишњи род грожђа буде мањи за 10 одсто у односу на прошлу годину. Без обзира на смањење рода наш основни циљ је да имамо квалитетно грожђе,од којег ће се добити разне врсте квалитетног вина,изјавио је менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић и нагласио да ће се ране сорте белог грожђа,  Совињон и Шардоне брати већ почетком септембра.

vinogradi%2029_7_

У виноградима ове фирме,која је формирана пре осам гадина,највише је заступљена аутохтона сорта Прокупац. Скоро 30 одсто површина налази се под овом сортом. У виноградима су заступљене  још и сорте црвеног грожђа Каберне,Совињон,Мерло и Бургундац.

 

– Све количине произведеног грожћа биће прерађене у сопственој винарији у којој се налази најсавременија опрема. Сама винарија простире се на пет нивоа на површини од близу 9.000 квадратних метара,рекао је Ковачевић и подвукао да су  вина произведена у винарији са заштићеним географским пореклом.

 

Величина слова: