Реализован још један пројекат
17. септембра 2014.
Музеј студентима омогућује практичан рад
19. септембра 2014.
Прикажи све

Локална пореска отворила шалтер у згради Општине


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poreska

У циљу побољшања услуга које грађанима пружа Локална пореска администрација,у згради Општине Прокупље отворен је шалтер за информације о  задужењу пореских обвезника на територији прокупачке општине.

– Циљ нам је да све информације везане за пореска дуговања приближимо нашим грађанима. Отварањем новог шалтера у самом центру града,Прокупчани ће на бржи и једноставнији начин имати могућност увида у своја пореска задужења,рекао је руководилац Одељења локалне пореске аминистрације Миљан Милентијевић.

Према његовим речима,у плану је отварање и шалтера Поште,такође у згради Општине,како би порески обвезници комплетне услуге плаћања пореза имали на једном месту.

Локална пореска администрација понудила је и олакшице за отплату пореских дуговања грађанима који су добили опомене за измирење пореских обавеза.

Према подацима ЛПА,преко 3,5 хиљаде пореских обвезника дугује за порез на имовину,од којих се за могућност отплате на рате,за неколико дана од када је почео репрограм,већ одазвало 300 грађана.

– Свесни смо изузетно тешке економске ситуације у којој се налазе наши грађани,зато смо им понудили могућност отплате дуга на три и више месечних рата,у зависности од износа дуга,кажу у ЛПА и позивају грађане да се јаве овој служби како би се договорили око измирења пореских обавеза.

Иначе,грађани који су заинтересовани да на време и уз олакшице измире порез,углавном су дужници од 10 до 30 хиљада динара,док се они са великим износом дуговања јављају у мањем броју.

Локална пореска администрација доставила је око 26.000 решења за порезе грађанима,од којих се 10.000 решења односе на порез за имовину и око 16.000 за унапређење животне средине. Порески обвезници на територији града већ су добили решења,остала су још поједина насеља и села прокупачке општине где ће у најскорије време бити достављена пореска решења.

Новоотворени шалтер у згради Општине отворен је сваког радног дана од 7 до 15 сати.  

Величина слова: