Почело асфалтирање магистралног пута кроз Прокупље
3. јула 2017.
Тенисерке из целог света у Прокупљу
5. јула 2017.
Прикажи све

Министар Недимовић уручио уговоре


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nedimovic%202

Министар пољопривреде у Влади Србије Бранислав Недимовић данас је доделио  седам уговора за куповину нових трактора пољопривредницима у Житорађи.

Уговори су везани за Правилник о подстицајима за инвестиције у физичкој имовини пољопривредног газдинства за набавку нових тректора на основу кога министарство обезбеђује 65 одсто средстава без ПДВ,а пољопривредници 35 одсто.  

– Један од стратешких циљева Владе Србије и Министарства пољопривреде је да се помогне малим регистрованим пољопривредним газдинствима,који су највише заступљени у овом делу Србије. Доделом нове,савремене механизације врши се замена старе која је купљена пре готово пола века,изјавио је министар Недимовић,нагласивши  да се употребом нове механизације смањују трошкови производње и повећава конкурентност.

Он је нагласио да доделом субвенција малим газдинствима за куповину нове механизације Влада води рачуна о сваком делу Србије и жели да се млади што више баве овом граном привреде.

nedimovic%203

– За доделу нових трактора Министарству је укупно стигло 2.050 захтева,што је више у односу на претходни период. До сада је обрађено 1.500 захтева. Наш приоритет је замена застареле механизације,рекао је Недимовић и додао да је у последње време ресорном министарству из све четири општине Топличког управног округа стигло много захтева за набавку пољоприредних машина и друге опреме.

Из Житорађе је стигло више од 50 захтева за куповину нових трактора. Недимовић наглашава да су мали пољопривредни произвођачи циљна група којој ће се посветити већа пажња у додели подстицајних средстава.

– Пољопривредници који су конкурисали за куповину нових трактора највећим делом баве се производњом воћа и поврћа. Оно што је неопходно да се уради у  наредном периоду јесте да се мали произвођачи удруже јер на тај начин остварују своје интересе,изјавио је министар пољопривреде Недимовић.  

 

nedimovic%201

Величина слова: