КУД „Абрашевић“ прославља Ђурђевдан
6. маја 2015.
Десет дана од 10 до 10
8. маја 2015.
Прикажи све

На Ђурђевданском конкурсу најбоља Прокупчанка

Djurdj%20konkurs1 Djurdj%20konkurs2

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ додељене су награде и признања најбољим књижевним ствараоцима са 15. Ђурђевданског књижевног конкурса,који је одржан у организацији Књижевног друштва „Раде Драинац“ и Књижевне омладине Прокупља. 

Прву награду,летовање на мору,добила је Анастасија Цвијановић из Прокупља за циклус песама „Волим да мислим да је волео боје“,другу Жељана Андрић из Београда,а трећу Мирјана Стојановић,такође из Прокупља.

Троје Београђана награђено је похвалама и то Игор Дамњановић за афоризме,Анђела Јелић за поезију и Светлана Васић за приче. Захвалнице су добили и Катарина Јовановић за песму о разредном старешини,као и Основна школа „Никодије Стојановић Татко“ за дугогодишње учествовање њених ученика на овом књижевном конкурсу.

Према речима жирија,који је радио у саставу Љубиша Красић,Србијанка Станковић и Соња Миљковић,на конкурс је своје одличне радове послао велики број књижевних стваралаца,што им је додатно отежало посао,јер су међу таквима морали да издвоје и одаберу најбољи циклус песама,кратку причу и афоризме. 

Djurdj%20konkurs3 Djurdj%20konkurs4

Величина слова: