Кренула изградња узгајалишта за дивље свиње
11. августа 2015.
Расписани огласи за доделу помоћи
13. августа 2015.
Прикажи све

Награђен двадесетхиљадити посетилац базена

filip(2) 

Управа прокупачког градског базена наградила је дванестогодишњег  Филипа Красића,који је према званичној евиденцији овогодишњи двадесетхиљадити посетилац базена. Награда је ваучер за бесплатан улазак на базен за читаву породицу у сезони 2016. године.

– Дошао сам на базен са другарима. Они су били испред и купили први карте. Ја сам на крају дошао до шалтера,нико ми ништа није рекао а када ми је дата улазница продавац ми је честитао и рекао да сам добио награду. У првом тренутку нисам веровао,али су ми после објаснили о чему се ради – рекао је мали Филип који је са мајком Драганом преузео награди.

– Деца су често долазила на базен ,кад год могу. Нико се овоме није надао. И поред чињенице да је цена карте релативно мала,ипак свакоднавни долазак два детета је приличан издатак за кућни буџет на крају месеца. Нсимо ишли на море,а долазак на базен је био једино место где су деца долазила да се купају ове године – каже мајка Драгана и обећава да ће и она следеће сезоне посећивати једино уређено купалиште у Прокупљу.

Управник градског базена Милош Динић тврди да и поред чињенице да базен ове сезоне бележи рекордан број посета,каже да је као и првог дана вода потпуно чиста што потврђују редовне контроле Института за јавно здравље у Нишу. Најављује да с обзиром да још увек није завршена сезона купања на базену,постоји шанса да ова установа прими и 30. 000 посетиоца и да се већ сад размишља о награди коју ће добити срећни купач.

 Градски базен у Прокупљу је једино уређено купалиште у овој општини,а ове године је због велике врућине али и финансијске кризе због које су многи суграђани одмор проводили код својих кућа,био је готово сваког дана пун. Томе је допринела и симболична цена карте која се није мењала задњих неколико година,100 динара за одрасле и 50 за децу.                                                                                          

 

 

Величина слова: