Временске (не) прилике одлажу пролећну сетву
6. априла 2015.
Гостујућа представа у биоскопу Топлица
8. априла 2015.
Прикажи све

Најмлађи планинари освојили пешачке стазе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Планинарско-скијашки клуб „Топлица“ и школа спорта „Тигрићи“ из Прокупља организовали су  пешачку туру за најмлађе планинаре.

Ова акција окупила је 28 ученика од првог до четвртог разреда,а међу најмлађим учесницима било је млађе деце која су прве планинарске кораке савладали у пратњи својих родитеља.

–  Пешачке стазе на Хисару и Соколици,у дужини од 8 километара успели смо да савладамо за 4 сата.  Била је то прилика да најмлађи планинари савладају прву стазу „Топличке трансферзале“,на Хисару ,где  је сваки учесник добио Трансверзалски дневник са печатом,рекао је председник Планинарско-скијашког клуба „Топлица“ Дарко Жарић .

Захваљујући ангажовању тренера школе спорта Предрага Маринковића,акција је организована с циљем да  најмлађи упознају обележене пешачке стазе,природне лепоте свога краја ,као и да науче орјентацију у простору помоћу компаса.

Према речима Жарића,ово је једна од низа акција за најмлађе љубитеље природе и планина,у наредном периоду предвиђен је обилазак  прокупачких брда  и Растовничког језера.

Величина слова: