Акција Удружења вредна пажње
5. априла 2016.
Грађевински материјал за најугроженије породице
7. априла 2016.
Прикажи све

Највише ће бити засејан кукуруз


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sejanje%20kukuruza

 Захваљујући изузетно повољним временским условима,које владају од половине марта,у Топличком управном округу поједине пољопривредне културе већ су засејане.

Сетва јари пшенице и јечма обављена је на површини од скоро 2.000 хектара,крмног биља и луцерке на 500 хектара.

– Током пролећне сетве највише обрадивих површина наћи ће се под кукурузом. Под овом културом у  Топлици би требало да се засеје скоро 10.000 хектара,изјавио је саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној служби Прокупља Миљан Милојић и препоручио да ратари са сетвом кукуруза крену када температута земљишта буде већа од 10 степени.

Саветодавци за заштиту биља Снежана Јовић и Маринко Јовичић воћарима препоручују да одговарајућим хемијским средствима третирају своје воћњаке након падавина.

– Наредни дана најављене су подавине. Због тога би воћари након предстанка падавина требали одмах да крену са заштитом воћњака како би се спречиле одређене болести стабала и плодова,изјавили су они и додали да средства за примену праве по упутствима која се налазе на декларацијама производа.   

Величина слова: