Активности на формирању индустријске зоне
25. јануара 2017.
Републички, скупштински одбор заседа у Прокупљу
27. јануара 2017.
Прикажи све

Наставак успешне сарадње


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

norveska%201

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић присуствовао је пријему у амбасади Краљевине Норвешке,  који је организовао амбасадор Арне Санес Бјорнстад. Пријему су присуствовали и представници наше братске Комуне Хемнес као других братимљених општина и градова Србије и Норвешке.

Према речима председника Симоновића овом приликом представници наших општина упознати су са конкурсом за финансирање пројеката из различитих области живота и рада,који ће расписати амбасада Краљевине Норвешке .

– Буџет за финансирање пројеката биће знатно већи,него ранијих година ,а предност ће имати општине које су побратимљене са градовима и регионима из ове земље – објаснио је Симоновић.

Делегација Општине Прокупље присуствовала је и тематској седници у организацији Скупштине Аутономне покрајине Војводине која је била посвећена јачању сарадње са регионом Норланд у Краљевини Норвешкој.

Иначе,Прокупље и Комуна Хемнес из Краљевине Норвешке,побратимиле су се 1985. године и успоставиле блиске везе кроз културну,спортску али и друге видове сарадње,у којима је учествовао велики број пре свега тадашњих основаца и средњошколаца. Та сарадња је у пар наврата стагнирала,али се на иницијативу Норвежана у последње време поново обнавља и унапређује.

norveska%202

Величина слова: