Aktivnosti na formiranju industrijske zone
25. januara 2017.
Republički, skupštinski odbor zaseda u Prokuplju
27. januara 2017.
Prikaži sve

Nastavak uspešne saradnje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

norveska%201

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović prisustvovao je prijemu u ambasadi Kraljevine Norveške,  koji je organizovao ambasador Arne Sanes Bjornstad. Prijemu su prisustvovali i predstavnici naše bratske Komune Hemnes kao drugih bratimljenih opština i gradova Srbije i Norveške.

Prema rečima predsednika Simonovića ovom prilikom predstavnici naših opština upoznati su sa konkursom za finansiranje projekata iz različitih oblasti života i rada,koji će raspisati ambasada Kraljevine Norveške .

– Budžet za finansiranje projekata biće znatno veći,nego ranijih godina ,a prednost će imati opštine koje su pobratimljene sa gradovima i regionima iz ove zemlje – objasnio je Simonović.

Delegacija Opštine Prokuplje prisustvovala je i tematskoj sednici u organizaciji Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine koja je bila posvećena jačanju saradnje sa regionom Norland u Kraljevini Norveškoj.

Inače,Prokuplje i Komuna Hemnes iz Kraljevine Norveške,pobratimile su se 1985. godine i uspostavile bliske veze kroz kulturnu,sportsku ali i druge vidove saradnje,u kojima je učestvovao veliki broj pre svega tadašnjih osnovaca i srednjoškolaca. Ta saradnja je u par navrata stagnirala,ali se na inicijativu Norvežana u poslednje vreme ponovo obnavlja i unapređuje.

norveska%202

Veličina slova: