Изложба посвећена прокупачком спорту
20. децембра 2017.
Успешна годинa за Дом ученика
22. децембра 2017.
Прикажи све

Недеља богата културом

Прокупачке установе културе су за ову недељу за своје посетиоце припремиле богат и садржајан програм.

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ одржан је Девети филозофски скуп, на коме су еминентни професори са Филозофског факултета из Ниша и Београда говорили на тему „Слобода и образовање“.

Вечерас у 19 сати, Народни музеј Топлице ће у галерији „Божа Илић“ бити домаћин Филм клубу Прокупље.Том приликом заинтересована публика ће моћи да погледа пројекцију документарног филма „100 година од Топличког устанка“, који је снимио Филм клуб Прокупље у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије.

У сарадњи са Спортским савезом Општине Прокупље, Музеј је припремио и изложбу фотографија и предмета којом ће обележити 130 година од оснивања првог спортског клуба у Прокупљу. Изложба ће бити отворена у петак у 12 сати у галерији „Божа Илић“ и сигурно ће заинтересовати све поштоваоце прокупачког спорта. Аутори изложбе су виши кустос у Народном музеју Топлице Дарко Жарић и  технички секретар  Спортског савеза Општине Прокупље Божидар Јовић. 

Истог дана у 19 сати, талентовани прокупачки основци и средњошколци представиће својим суграђанима најбоље сценске програме, које су најпре приказали својим другарима у школи. Директорка Дома културе, који је организатор ревије, Тијана Петровић  каже да је ово први пут да се организује оваква једна манифестација и да је она веома важна, јер ће надарена деца свој таленат за глуму, рецитовање и певање, моћи да прикажу широј јавности. 

film%20klub%20plakat(1)

 

 

Величина слова: