Usvojen rebalans budžeta
12. oktobra 2015.
Kukuruz još nije obran
14. oktobra 2015.
Prikaži sve

Neophodno brzo delovanje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

saveto

Predstavnici Instituta  za javno zdravlje Niš,mr sci. dr Snežana Gligorijević i prim. mr sci. med. dr Mirko Ilić,održali su prezentaciju projekta „Odgovor lokalne zajednice na vanredne – krizne situacije – javno zdravstveni pristup“.

Radni sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava opština Topličkog okruga,javnih komunalnih preduzeća,zdravstvenih ustanova,Crvenog krsta i Policijske uprave Prokuplje održan je u organizaciji Topličkog upravnog okruga i Opštine Prokuplje.

– Cilj današnje edukacije „Odgovor lokalne samouprave na vanredne krizne situacije sa aspektom na javno zdravstvene probleme“ je upoznavanje sa aktuelnim akterima na teritoriji Topličkog upravnog okruga,sa problematikom vanrednih situacija. U okviru prezentacije prisutni su se upoznali i sa zakonom koji pokriva oblast vanrednih situacija,Zakonom o javnom zdravlju i povezivanje sa ljudima koji će se vanrednim situacijama na teritoriji Topličkog okruga,zajedno sa Institutom za javno zdravlje Niš,baviti u narednom periodu,kazala je dr Snežana Gligorijević.

Učestalost vanrednih situacija na teritoriji Srbije pokazuje tendenciju rasta,dominiraju prirodne katastrofe kao što su poplave,klizišta,šumski požari i zemljotresi. U cilju ublažavanja posledica po zdravlje stanovništva i jačanje kapaciteta za adekvatno reagovanje,neophodno je sagledavanje potencijalne vanredne situacije,procena ugroženosti stanovništva i saradnja svih službi koje učestvuju u preventivnim merama,istaknuto je na sastanku.

saveto1

Veličina slova: