Завршен други уписни круг у средње школе
20. августа 2014.
Драинчеви сусрети песника 2014.
22. августа 2014.
Прикажи све

Непознати починиоци уништавали излетиште на Хисару


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN1489 DSCN1491

Једно од најлепших и најживописнијих излетишта Прокупчана брдо Хисар,које је Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине претворило у еколошку оазу идеалну за шетњу и рекреацију, ових дана неки несавесни посетиоци поново су уништавали, искаливши свој бес на клупама, оградама и справама за рекреацију.

– Упркос свим напорима које улажемо у уређење и оплемењивање брда Хисар и,што је такође веома важан сегмент,заштиту овог шумског комплекса,повремено долази до недопустивог понашања којим се уништава постављени мобилијар и наноси нам се материјална штета,каже директор овог предузећа Мирољуб Красић.

Он истиче да су у ноћи између 19. и 20. августа 2014. године,након концерта групе “Генерација 5“ на градском базену, непознати починиоци оштетили мобилијар на више места. На платоу,на коме се налазе споменици песницима Божи Илићу и Раду Драинцу,приметни су трагови паљења ватре вероватно ради припремања хране,упркос свим забранама и постојању места које је посебно одређено за ту намену. Поломљена је и уклоњена дрвена корпа за смеће која се налази у близини споменика др Алекси Савићу,као и дрвена клупа код места за роштиљање. Оштећена је на два места и дрвена ограда поред пута. Красић оштро осуђује овакво понашање и пита се где лежи узрок оваквог,потпуно беспотребног бахатог односа према природи, које за циљ има наношење штете.

– Периодично понављање оваквих инцидената намеће закључак да ни више пута понављани апели ЈП ЗЖС,као ни сав труд који се улаже у уређење и заштиту Хисара, у неким случајевима не могу да уроде плодом. Ипак се надам да ћемо стати на пут оваквим инцидентима и позивам грађане који воле и поштују природу да заједно сачувамо ово богатство природе и да нам буде част и задовољство да уживамо у чарима Хисара,казао је Красић.

 

DSCN1494 DSCN1502

Величина слова: