Предавање о превентивном гинеколошком прегледу
29. јануара 2015.
Велико интересовање за предавање
2. фебруара 2015.
Прикажи све

Нова економска цена у Предшколској установи Невен


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општинско веће Општине Прокупље данас је усвојило нову економску цену за боравак деце у Предшколској установи „Невен“. Тако је на основу Правилника о мерама за утврђивање економске цене програма васпитања и образовања у предшколским установама,које је донело Министарство просвете,науке и технолошког развоја,Општина Прокупље,као оснивач Предшколске установе „Невен“,утврдила нову економску цену за боравак деце у овој установи. Та цена ће од 1. фебруара 2015. године на дневном нивоу износити 850,00 динара по детету.

Овај износ финансира се тако што Општина Прокупље из буџета издваја 680,00 динара,а родитељи дотирају још 170,00 динара. У случају да дете одсуствује из Предшколске установе,цена ће бити 50 одсто од економске,односно Општина ће издвојити 340,00,а родитељи 85,00 динара на дневном нивоу.

– Новина је то што ће родитељи сада имати јаснију слику својих рачуна које плаћају за услугу чувања и боравка деце у Предшколској установи. Тако ће они убудуће добијати рачуне,који ће варирати у зависности од доласка или одсуства деце из установе. Нова цена неће бити већа од оне коју су до сада родитељи плаћали,чак ће бити и нешто мања,рекао је већник задужен за социјална питања и образовање Милан Аранђеловић.

DSCN5727(1)

 

 

Величина слова: