Средства за опремање позоришне сале
21. јуна 2017.
Наставља се „Културно зрачење“
23. јуна 2017.
Прикажи све

Нова котларница у школи Ћићко


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kotlarnica%201

У прокупачкој Основној школи ,,Ратко Павловић Ћићко“ почела је  реконструкција котларнице тако да ће ученици и наставници ове установе  нову школску годину и грејну сезону дочекати без страха од честих кварова  и проблема са грејањем.

-Комплетна опрема за грејање ове школе је толико дотрајала да је готово неупотребљива,па је грејање учионица било неадекватно и изискивало је  стална улагања  у поправке како на котларници тако и на пратећој опреми . Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије,која је подржала наш пројекат ,,Реконструкција котларнице,, и издвојила новчана средства у износу од  7. 200.000 динара,вишегодишњи проблем грејања у овој школи биће трајно решен,изјавила је већница за образовање,спорт и омладину Општине Прокупље,Маја Ранђеловић.

kotlarnica%202

Према њеним речима пројектом је предвиђена уградња  два нова комбинована котла капацитета по 350 киловата, са аутоматским сагоревањем свих врста пелета,који се у недостатку те сировине могу  преоријентисати  и на угаљ,који је до сада коришћен као једина сировина за грејање.

kotlarnica%203

-Ово је још једна потврда озбиљног рада и залагања локалне самоуправе на реконсртрукцијама објеката основног и средњег образовања,са којим смо кренули половином 2015. године и тада из нашег скромног буџета издвојили чак 35 милиона динара како би свој деци омогућили приближно једнаке услове за рад. Тренутно се завршавају радови на фискултурној сали у Средњој пољопривредној школи. Урађен је кров на главном објекту,а радови су  проширени и на енергетску ефикасност постојеће сале,за шта је Канцеларија Владе издвојила додатна средства у износу од  седам милиона динара,додала је Ранђеловић..

-Веома брзо нас очекује  и реализација најобимнијег пројекта,а то је комплетна реконструкција зграде Гимназије,њене фасаде,столарије,крова и комплетног унутрашњег простора,истакла је Ранђеловић.

kotlarnica%204

Величина слова: