Sredstva za opremanje pozorišne sale
21. juna 2017.
Nastavlja se „Kulturno zračenje“
23. juna 2017.
Prikaži sve

Nova kotlarnica u školi Ćićko


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kotlarnica%201

U prokupačkoj Osnovnoj školi ,,Ratko Pavlović Ćićko“ počela je  rekonstrukcija kotlarnice tako da će učenici i nastavnici ove ustanove  novu školsku godinu i grejnu sezonu dočekati bez straha od čestih kvarova  i problema sa grejanjem.

-Kompletna oprema za grejanje ove škole je toliko dotrajala da je gotovo neupotrebljiva,pa je grejanje učionica bilo neadekvatno i iziskivalo je  stalna ulaganja  u popravke kako na kotlarnici tako i na pratećoj opremi . Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije,koja je podržala naš projekat ,,Rekonstrukcija kotlarnice,, i izdvojila novčana sredstva u iznosu od  7. 200.000 dinara,višegodišnji problem grejanja u ovoj školi biće trajno rešen,izjavila je većnica za obrazovanje,sport i omladinu Opštine Prokuplje,Maja Ranđelović.

kotlarnica%202

Prema njenim rečima projektom je predviđena ugradnja  dva nova kombinovana kotla kapaciteta po 350 kilovata, sa automatskim sagorevanjem svih vrsta peleta,koji se u nedostatku te sirovine mogu  preorijentisati  i na ugalj,koji je do sada korišćen kao jedina sirovina za grejanje.

kotlarnica%203

-Ovo je još jedna potvrda ozbiljnog rada i zalaganja lokalne samouprave na rekonsrtrukcijama objekata osnovnog i srednjeg obrazovanja,sa kojim smo krenuli polovinom 2015. godine i tada iz našeg skromnog budžeta izdvojili čak 35 miliona dinara kako bi svoj deci omogućili približno jednake uslove za rad. Trenutno se završavaju radovi na fiskulturnoj sali u Srednjoj poljoprivrednoj školi. Urađen je krov na glavnom objektu,a radovi su  prošireni i na energetsku efikasnost postojeće sale,za šta je Kancelarija Vlade izdvojila dodatna sredstva u iznosu od  sedam miliona dinara,dodala je Ranđelović..

-Veoma brzo nas očekuje  i realizacija najobimnijeg projekta,a to je kompletna rekonstrukcija zgrade Gimnazije,njene fasade,stolarije,krova i kompletnog unutrašnjeg prostora,istakla je Ranđelović.

kotlarnica%204

Veličina slova: