Plan detaljne regulacije naselja
29. oktobra 2013.
Održana 14. sednica Skupštine opštine Prokuplje
6. novembra 2013.
Prikaži sve

Novi cevovod u Prokuplju donosi uštede


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Radovi na zameni dela vodovodne mreže na Trgu Topličkih junaka i u ulici Vojvode Mišića biće završeni do kraja novembra 2013. Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES sa 90.500 evra.            

U okviru ovog projekta biće rekonstruisana vodovodna mreža u ukupnoj dužini od 449 metara na koju je priključeno 160 korisnika. Radovi obuhvataju zamenu postojećih azbestnih cevi polietilenskim vodovodnim cevima,sekcijskih ventila i baždarenje kućnih vodomera. Zamenom dotrajalih vodovodnih cevi očekuje se ušteda u održavanju vodovodne infrastrukture,kao i smanjenje gubitaka na mreži. Uz to,biće stvoreni preduslovi za merenje potrošnje vode,na osnovu čega će potrošači plaćati račune za stvarni utrošak.

Vodovodna mreža u širem centru Prokuplja stara je i do 55 godina,pa su azbest-cementne i gvozdene cevi dotrajale. Zato su učestali kvarovi,koji iziskuju isključenje vode,a samim tim dovodi i do neredovnog snabdevanja ustanova i domaćinstava. Zato je za „Gradski vodovod“ prioritet rekonstrukcija i zamena starih vodovodnih cevi,kaže Slaviša Atanasković,v.d. direktora Komunalnog javnog preduzeća „Gradski vodovod“ u Prokuplju.

Osim Evropske unije i Vlade Švajcarske,„Gradski vodovod“ u ovom projektu učestvuje sa 10.000 evra.

EU%20PROGRES%20rekonstrukcija%20vodovoda%20u%20Prokuplju%20001 EU%20PROGRES%20rekonstrukcija%20vodovoda%20u%20Prokuplju%20003

 

Veličina slova: