План детаљне регулације насеља
29. октобра 2013.
Одржана 14. седница Скупштине општине Прокупље
6. новембра 2013.
Прикажи све

Нови цевовод у Прокупљу доноси уштеде


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Радови на замени дела водоводне мреже на Тргу Топличких јунака и у улици Војводе Мишића биће завршени до краја новембра 2013. Овај пројекат финансирају Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС са 90.500 евра.            

У оквиру овог пројекта биће реконструисана водоводна мрежа у укупној дужини од 449 метара на коју је прикључено 160 корисника. Радови обухватају замену постојећих азбестних цеви полиетиленским водоводним цевима,секцијских вентила и баждарење кућних водомера. Заменом дотрајалих водоводних цеви очекује се уштеда у одржавању водоводне инфраструктуре,као и смањење губитака на мрежи. Уз то,биће створени предуслови за мерење потрошње воде,на основу чега ће потрошачи плаћати рачуне за стварни утрошак.

Водоводна мрежа у ширем центру Прокупља стара је и до 55 година,па су азбест-цементне и гвоздене цеви дотрајале. Зато су учестали кварови,који изискују искључење воде,а самим тим доводи и до нередовног снабдевања установа и домаћинстава. Зато је за „Градски водовод“ приоритет реконструкција и замена старих водоводних цеви,каже Славиша Атанасковић,в.д. директора Комуналног јавног предузећа „Градски водовод“ у Прокупљу.

Осим Европске уније и Владе Швајцарске,„Градски водовод“ у овом пројекту учествује са 10.000 евра.

EU%20PROGRES%20rekonstrukcija%20vodovoda%20u%20Prokuplju%20001 EU%20PROGRES%20rekonstrukcija%20vodovoda%20u%20Prokuplju%20003

 

Величина слова: