Венци на споменик Кости Војиновићу
28. фебруара 2017.
Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
2. марта 2017.
Прикажи све

Обележен Светски дан цивилне заштите


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

civilna%20zastita%2011

У Општини Прокупље данас је одржана Свечана седница поводом обележавања  Светског дана цивилне заштите,1. марта.

Свечаности су поред припадника Цивилне заштите Одељења за ванредне ситуације, присуствовали представници локалне самоуправе и јавних предузећа и установа  у Прокупљу.

Командант Окружног штаба за ванредне ситуације Небојша Вукадиновић,поздравио је присутне и честитао празник припадницима Цивилне заштите.

civilna%20zastita%2022

-Овај дан се свечано обележава у целом свету од 1990. године,одлуком Генералне скупштине међународне организације цивилне заштите. Циљ је да се укаже на значајну улогу служби цивилне заштите у случају различитих врста опасности које угрожавају људе,животиње,имовину,културна добра,животну средину. Цивилна заштита представља одговор и спремност државе на различите опасности. Због тога  се мора све више унапређивати,развијати и имати све значајније место у систему заштите и спасавања  грађана у случају опасности,истакао је Небојша Вукадиновић и додао да је задатак свих локалних самоуправа да  више средстава издвајају за формирање и опремање јединица Цивилне заштите,како би оне још ефикасније могле да делују у случају опасности.

civilna%2055 civilna56

 Овом приликом он је подсетио на елементарне непогоде које су задњих година погодиле Србију и Топлицу. У поплавама које су  2014. и 2015. године задесиле Топлички крај,спроведена је велика акција спасавања имовине и грађана у којој су учествовали припадници Цивилне заштите,МУП-а ,Војске,јавних предузећа,као и велики број грађана. Заједничким снагама  свих учесника у акцијaма које су организоване на територији Топличког округа,избегнуте су штете већих размера.

 

 

Величина слова: